Grécky šalát

Výborný šalát zaváňajúci horúcim gréckom vhodný na večeru i obed. Skvelý s pizza chlebom.

Potrebujeme:
2 stredne veľké paradajky, 1 zelenú alebo žltú papriku, 1/2 stredne veľkej uhorky, 1 balíček zelených olív bez kôstky, 2-3 zelené cibuľky, alebo 1 klasická, 100 g syru Niva alebo môže byť aj 125 g bryndze, 2 lyžice bieleho jogurtu, olej lisovaný za studena (olivový alebo slnečnicový), petržlenová vňať, kôpor, morská soľ.

Postup:
Paradajky, papriku, uhorku nakrájame na kocky (nie malé), zelenú cibuľku na kolieska. Ak máme len obyčajnú cibuľu tak na tenké kolieska, ktoré rozoberieme. Nivu nakrájame na kocky a vhodíme medzi zeleninu. Vložíme olivy, vňate, osolíme a zľahka vmiešame jogurt a olej.
Podávame s celozrnným pečivom alebo hriankami s cesnakom, prípadne cesnakovým pizza chlebom.

© 2009 Všetky práva vyhradené.

Vytvorte si webové stránky zdarma!Webnode

Zárobok na internete