Šalát je vhodný ako ľahký obed či večera.
1/2 menšej hlávky čínskej kapusty, 1 konzerva sladkej kukurice (alebo jedna šálka mrazenej kukurice), 2-3 lyžičky "Dobroty" zeleninovej príchute do jedál, 100 g syru Niva (nemusí byť, môžeme postrúhať i Eidam), olej lisovaný za studena (olivový alebo slnečnicový), petržlenová vňať (mrazená alebo sušená).
Čínsku kapustu nakrájame na malé kúsky. Pokiaľ máme k dispozícii konzervu sladkej kukurice, otváračom otvoríme viečko, ale neodchyľujeme ho. Vylejeme nálev. Konzervu otvoríme a vsypeme do kapusty. Ak máme len mrazenú kukuricu, vložíme ju do sitka. To položíme na misku o priemere sitka. Zalejeme horúcou vodou, pokiaľ sa dá a necháme chvíľu rozmraziť. Môžeme pridať syr nakrájaný na kúsočky (nemusíme šalát chutí i tak vynikajúco), olej a petržlenovú vňať. Premiešame a podávame s celozrnným pečivom.