Výborný tuniakový

Pre 4 osoby.

 

Potrebujeme:

4 natvrdo uvarené vajíčka, 1 konzervu sendvičového tuniaka v oleji, hlávkový šalát (môže byť aj rosso, alebo ľadový), 2-3 paradajky, 1 strúčik cesnaku, cukor, morská soľ, 3 lyžice oleja lisovaného za studena (olivový alebo slnečnicový), šťava z 1/2 citrónu, zelené olivy bez kôstky, klíčky z mungo fazuľky (nemusia byť).

 

Postup:

Šalát dobre premyjeme a najkrájame na kúsočky. Pripravíme si nálev z oleja, citrónovej šťavy, pretlačeného cesnaku a cukru. Šalát dobre premiešame s nálevom, aby sa všetky ingrediencie spojili. Rozdelíme ho na taniere. Do stredu každého vložíme na kocky nakrájané kúsky paradajky. Na to niekoľko lyžičiek tuniaka. Doprostred každého taniera naaranžujeme vajíčko rozkrojené na štvrtinky. Zľahka ho osolíme morskou soľou. Navrch voľne nasypeme niekoľko olív a klíčky (klíčky nemusia byť). Podávame s celozrnným pečivom.

 

 

© 2009 Všetky práva vyhradené.

Tvorba web stránok zdarmaWebnode

Zárobok na internete