Šalát podobný gréckemu. Hodí sa na obed i ľahkú večeru.
Potrebujeme:
1 až 2 šálky vareného cíceru, 2 paradajky, 1/2 šalátovej uhorky, 1 - 2 zelené papriky, 2-3 zelené cibuľky, 1/2 lyžičky ľanových semienok (môžu byť aj ľanové klíčky), zelené olivy, olej lisovaný za studena (olivový alebo slnečnicový), petržlenová vňať, mätová vňať, morská soľ.
Postup:
Paradajky, uhorku a papriku nakrájame na kocky, cibuľku na kolieska. Pridáme cícer, ľanové semienka, olivy, olej, soľ a vňate. Mätová vňať je dôležitá pre zvýraznenie chuti. Inak je šalát fádny. Vopred si ju nazbierame pri potokoch alebo kúpime v obchode a zmrazíme alebo vysušíme.
Podávame s celozrnným pečivom.