Fazuľovo paradajkový

Na jesenné večery.

 

Potrebujeme:

2 šálky uvarenej veľkej tmavej fazule, 2-3 paradajky, 2-3 zelené cibuľky, balíček zelených olív, 80 g paradajkového pretlaku, 3 lyžice oleja lisovaného za studena (slnečnicový alebo olivový), petržlenovú vňať, 1 strúčik cesnaku, šťava z 1/2 citrónu, 1/2 lyžičky tmavého cukru. Na ozdobenie: šalátový list a klíčky.

 

Postup:

Paradajky nakrájame na kocky, cibuľku na kolieska. Pridáme uvarenú fazuľu a olivy. Paradajkový pretlak s olejom, citrónovou šťavou, cukrom, roztlačeným cesnakom dobre premiešame. Ak je pretlak veľmi hustý, rozriedime  trochou vody. Nálev vylejeme na zeleninu a zľahka premiešame. Na tanieri ozdobíme kúskom šalátového listu a klíčkami.

© 2009 Všetky práva vyhradené.

Tvorba web stránok zdarmaWebnode

Zárobok na internete