Tekvica po provensálsky

Krásna oranžová tekvica prežiari jesenné dni.

Potrebujeme:

Tekvicu na pečenie, olej lisovaný za studena, 2 strúčiky cesnaku, provensálske korenie, hrubozrnnú morskú soľ.

Postup:

Tekvicu nakrájame na kolieska, vyrežeme vnútro a ošúpeme ju. Pripravíme si pekáč, na ktorý dáme papier na pečenie. V hrnčeku rozmiešame roztlačený cesnak, provensálske korenie a olej. Potrieme každú tekvicu z oboch strán, dáme na pekáč a osolíme. Pečieme do mäkka. Fantastická je s paradajkovým šalátom a zemiakmi. Pokiaľ  chudneme, nepoužijeme toľko oleja ako na obrázku. Môžeme olej rozmiešať s trochou vlažnej vody.

© 2009 Všetky práva vyhradené.

Tvorba webových stránok zdarmaWebnode

Zárobok na internete