Kapustnica

Vianočná, novoročná alebo na všedný deň.

Potrebujeme:

1-2 kg kyslej kapusty, hrsť sušených hríbov, 1 pár kvalitných údených klobás, cca 300 g údeného bravčového karé, 2 strúčiky cesnaku, olej, sladká paprika, 1 cibuľa, 6-8 zemiakov.

Postup:

Hríby zalejeme horúcou vodou a necháme napiť vodou. Do väčšieho hrnca vložíme pár klobás, údené mäso, namočené hríby a zalejeme trochou vody. Necháme povariť. Potom pridáme kyslú kapustu. Nepremývame ju. Kapustnica by stratila typickú kyslú chuť. Varíme dostatočne dlho, aby sa nám mäso a klobáska nerozvarila, vyberieme ich. Do menšej nádoby dáme olej a nakrájanú cibuľku. Cibuľku necháme zosklovatieť a pridáme 1-2 lyžice sladkej papriky. Rýchlo stiahneme z ohňa, aby sa nám paprika nepripálila. Vlejeme do kapustnice. Jeden zemiak očistíme a najemno nastrúhame. Ním zahustíme kapustnicu. Necháme nastrúhaný zemiak v kapustnici rozvariť. Potom ju odstavíme z ohňa. Do hotovej kapustnice pridáme vytlačený cesnak. Pred podávaním klobásku a údené mäso nakrájame na kocky. Zemiaky uvarené v šupke očistíme a taktiež nakrájame na kocky. Mäso so zemiakmi podávame na samostatnom tanieriku - nech si každý pridá podľa chuti, alebo ich rovno zamiešame do misy s kapustnicou. Niekto nemá rád v kapustnici zemiaky a zajedá ju chlebom.

© 2009 Všetky práva vyhradené.

Tvorba webových stránok zdarmaWebnode

Zárobok na internete