Kvasená zelenina

Mliečne kvasenie nazývame fermentáciou. Fermentovaná zelenina je zásobárňou mliečnych baktérií.  Je obľúbená najmä v Anglicku a v USA.

 

Potrebujeme:

Ľubovoľnú zeleninu: karfiol, mrkvu, zeler, petržlen, brokolicu, kapustu, kel, kuchynská soľ, farebné korenie a vriaca voda.

 Postup:

Zeleninu dôkladne očistíme, umyjeme a nakrájame na kúsky, prípadne karfiol a brokolicu rozoberieme na ružičky. Vložíme do veľkého zaváraninového pohára a zalejeme vriacou osolenou a okorenenou vodou. Pri izbovej teplote necháme 3 až 10 dní odležať. Potom ju prenesieme do chladnejšej miestnosti, kde je 5 až 10 stupňov.

© 2009 Všetky práva vyhradené.

Tvorba webových stránok zdarmaWebnode

Zárobok na internete