Falšovaná fašírka

Hodí sa k fazuľkovej polievke, ale dá sa zajedať i s chlebom a chutí k nej Kvasená zelenina.

Potrebujeme:

1 balíček mletého hovädzieho mäsa, alebo zmes hovädzieho a bravčového, 2 lyžice sladkej mletej papriky, 1-2 hrnčeky ražných vločiek, 1 kocku bujónu Vitana Natura (hovädzí), trochu mletého čierneho korenia, cca 100 g zeleru, môže byť aj strúčik cesnaku, 3-4 lyžice sušených pšeničných vločiek, 1 lyžicu ľanových semienok, trochu sezamových semienok na posypanie, 2 vajcia a morská soľ.

Postup:

Mäso zmiešame s mletou paprikou, čiernym korením, nahrubo nastrúhaným zelerom, pšeničnými klíčkami, ľanovými semienkami, vajíčkami a keď chceme i pretlačeným cesnakom. Zatiaľ si v hrnci uvaríme kašu z račných vločiek, bujónu a vody. Vločky sa musia úplne rozvariť a masa nemôže byť vodnatá. Zmiešame vločkovú kašu s mäsovou zmesou ochutíme soľou a dobre premiešame. Na pekáč vytretý olejom vylejeme zmes a vytvoríme ľubovoľný tvar. Ten posypeme pšeničnými klíčkami a sezamovými semienkami. Dáme piecť do vyhriatej rúry. Na začiatku pekáč prikryjeme, potom necháme dopiecť odokrytý, aby sa nám vytvorila chrumkavá kôrka.

© 2009 Všetky práva vyhradené.

Vytvorte si web stránku zdarma!Webnode

Zárobok na internete