Pšenová kaša s dusenou zeleninou

Pokiaľ dodržiavame chudnúci jedálniček nepoužijeme  syr ani kečup zeleninu  dusíme v pare. Po udusení ju dochutíme Dobrotou a pretlačeným cesnakom.

Potrebujeme:

2 hrnčeky pšena (brúsené proso), 1 balíček mrazenej zeleniny - polievková zmes, 2 lyžica Dobroty zeleninovej príchute do jedál, 1 kocku bujónu Vitana Natura (hovädzí alebo kurací), 1 strúčik cesnaku, 1 cibuľu, kečup, syr na strúhanie, 2 lyžice oleja, korenie a trochu kari, 1 paradajku. 

Postup:

Pšeno uvedieme do varu (asi dvojnásobné množstvo vody) spolu s 1 lyžicou Dobrotoy a bujónom. Potom ho necháme prikryté napučať. Zatiaľ si na panvici rozohrejeme olej. Cesnak nakrájame na plátočky a cibuľu na kocky. Dáme rozohriať do horúceho oleja a prisypeme mrazenú zeleninu. Tú jemne okoreníme a dochutíme 1 lyžicou Dobroty. Môžeme pridať i trošku kari. Prilejeme trochu vody a dusíme. Na tanieri rozložíme uvarené pšeno do venca a doprostred vložíme udusenú zeleninu. Navch vytlačíme trochu kečupu naň poukladáme na kúsky nakrájanú paradajku a postrúhaný syr.

 

© 2009 Všetky práva vyhradené.

Vytvorte si web stránku zdarma!Webnode

Zárobok na internete