Klíčky

Lacný a rýchly zdroj vitamínov nám prinesie domáce pestovanie klíčkov. Mne sa osvedčili klíčky z šošovice, mungo fazuliek, pšenice, ľanových semienok a cíceru. Sója mi vždy zatuchla. Ak viete ako na ňu, dajte vedieť.

 

Na prípravu nám stačí:

  • sklenený zavárací pohár, hrsť semienok, sitko, handrička a gumička
  • semienka v sitku premyjeme a vsypeme do pohára
  • zalejeme dostatočným množstvom vody (zväčšia objem) a necháme cez noc v tmavej a chladnejšej miestnosti odpočívať
  • ráno premyjeme na sitku, pohár opláchneme a vhodíme semienka späť
  • snažíme sa semienka premývať ráno i večer
  • keď už vidíme malé klíčky, pohár presunieme na parapetnú dosku
  • ľanové semienka sú trochu mazľavé, tak ich po napučaní radšej vložím do plytkej misky na servítku, ktorú vlhčím (podobne ako keď pestujeme žeruchu)
  • klíčkami môžete obohatiť akékoľvek jedlo
  • sú to malé vitamínové bomby a deti sa budú tešiť ako rýchlo rastú

 

© 2009 Všetky práva vyhradené.

Vytvorte si web stránku zdarma!Webnode

Zárobok na internete